15 юли 2016 год. - Култур Айс Летен Фестивал - специално събитие организирано от ТЕЛУС Интернешънъл Европа
9:55, 15-07-2016

Written by  petrov
Rate this item
(0 votes)
КултурАйс Летен Фестивал бе специално събитие, организирано от ТЕЛУС Интернешънъл Европа на една от отворените тераси на Хермес Парк на 15 юли.

Фестивалът се проведе за първа година и бе посветен на различните култури, които са част от над 45 националности на фамилията ТЕЛУС. Повреме на цялата вечер, всеки можеше да опита от храните и напитките от различни европейски и източни традиционни кухни, да чуе традиционна и модерна музика от Испания, Италия, Румъния, Сирия, Армения, Израел и Русия, да поучи оригинални зумба танци, представени от еквадоркси танцьор, да облече традиционни дрехи, да учи игри, а също така и да се наслади и купи малки произведения на изкуството, изработени от работници на ТЕЛУС.

Арменското участие на фестивала бе подкрепено от AGBU София, които осигуриха традиционна арменска покривка за маса, арменско знаме, прекрасна ваза и книги с арменска иконография. Книгите бяха посрещнати с голям интере от нашите гости.

Целта на вечерта бе да се обменят традиции, но освен това и да се наберат средства за да се изпратят деца от социалните домове в Пловдив на детски лагер.

Събитието бе голямо изживяване само по себе си, под крилото на ТЕЛУС Интернешънъл и ще се превърне в една прекрасна традиция и за в бъдеще.

 
В момента има 163 посетителя в сайта

+359 2 / 851 93 78 | 1000 София ул. "Бачо Киро" №29
2014-2016 © Copyright AGBU Sofia, Bulgaria