15 юли 2016 год. - Култур Айс Летен Фестивал - специално събитие организирано от ТЕЛУС Интернешънъл Европа
9:55, 15-07-2016

КултурАйс Летен Фестивал бе специално събитие, организирано от ТЕЛУС Интернешънъл Европа на една от отворените тераси на Хермес Парк на 15 юли.

Фестивалът се проведе за първа година и бе посветен на различните култури, които са част от над 45 националности на фамилията ТЕЛУС. Повреме на цялата вечер, всеки можеше да опита от храните и напитките от различни европейски и източни традиционни кухни, да чуе традиционна и модерна музика от Испания, Италия, Румъния, Сирия, Армения, Израел и Русия, да поучи оригинални зумба танци, представени от еквадоркси танцьор, да облече традиционни дрехи, да учи игри, а също така и да се наслади и купи малки произведения на изкуството, изработени от работници на ТЕЛУС.

Арменското участие на фестивала бе подкрепено от AGBU София, които осигуриха традиционна арменска покривка за маса, арменско знаме, прекрасна ваза и книги с арменска иконография. Книгите бяха посрещнати с голям интере от нашите гости.

Целта на вечерта бе да се обменят традиции, но освен това и да се наберат средства за да се изпратят деца от социалните домове в Пловдив на детски лагер.

Събитието бе голямо изживяване само по себе си, под крилото на ТЕЛУС Интернешънъл и ще се превърне в една прекрасна традиция и за в бъдеще.

 
В момента има 152 посетителя в сайта

+359 2 / 851 93 78 | 1000 София ул. "Бачо Киро" №29
2014-2016 © Copyright AGBU Sofia, Bulgaria