7 Февруари 2017 год. - ПЪРВО ЗАСЕДАНИЕ НА НОВИЯ УС НА ПАРЕКОРДЗАГАН/AGBU-СОФИЯ

ПЪРВО ЗАСЕДАНИЕ НА НОВИЯ УС НА ПАРЕКОРДЗАГАН/AGBU-СОФИЯ

На 7-ми февруари, 2017 се проведе първата сбирка на новосформирания Управителен съвет(УС) на Парекордзаган/AGBU-София и YP(Young Professionals). В делова атмосфера участниците обсъдиха новата организация и отговорности на членовете на УС, както и начина си на работа в бъдеще.

След европейската среща на AGBU в Брюксел стана ясна и новата, глобална стратегия на организацията, насочена в четири основни стълба:

 

Език и Наследство – Осигуряване на Арменската диаспора с необходимите инструменти и среда за съхраняване на езиковото наследство и неговото развитие, като например Арменски Виртуален Колеж, представяне на историят на арменците в Европа и други.

 

Подкрепа и гласност по въпроси свързани с Армения - осигуряване на гласност и подкрепа от страна на европейските институции, по належащите теми в Армения и Нагорни Карабах.

 

Платформа за развитие на млади лидери - чрез менторство от изявени и световно признати професионалисти, в областта на културата и бизнеса.

 

Просперитет за Армения – програма за развитие на културата, социалната и икономическа среда, както и образованието в Армения.

 

Европейската среща на клоновете на AGBU беше изключително плодотврона и полезна, за опознаването и отварянето на все повече арменци към глобалната диаспора. AGBU, чрез своята световна мрежа от клонове, дава възможности на талантливи професионалисти за множество контакти, участие в международни проекти и принос в развитието на арменската идентичност и наследство.

Основната цел на ПАРЕКОРДЗАГАН/AGBU-СОФИЯ е да следва и прилага глобалната стратегия на AGBU. На базата на това бяха разпределени и отговорностите и сферите на дейност на членовете на новия УС :

Соня Авакян-Бедросян – Почетен Председател на УС;

Арно Куюмджиян – Председател на УС. Отговаря за връзки с институции и организации

Онник Таракчиян – Член на УС. Отговаря за финансови и юридически въпроси;

Рафи Шахугян - Член на УС. Отговаря за комуникационната стратегия;

Бедрос Папазян - Член на УС. Отговаря за оркестър AGBU Chamber Orchestra;

Гроника Кавафян - Член на УС. Отговаря за култура;

Велизар Агопян - Член на УС. Отговаря за методология на проектите;

Апрахам Асланян - член на УС. Отговаря за образование и развитие на младите арменци.

 
март 2018 април 2018 май 2018
По Вт Ср Че Пе Съ Не
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
В момента има 29 посетителя в сайта

+359 2 / 851 93 78 | 1000 София ул. "Бачо Киро" №29
2014-2016 © Copyright AGBU Sofia, Bulgaria