5 май 2017 год. - Ден на отворените врати
3:52, 05-05-2017

На 5 май т.г., по инициатива на Гроника Кавафян, член на УС на „Парекордзаган“ (AGBU) София се състоя 2-та среща по проект "Ден на отворените врати".

Програмата на Деня на Твореца бе интересна и имаше за цел да представи и запознае всички присъстващи, членове на AGBU, скъпи гости и участници, какво е да си творец в XXI век. 
В уютния офис на AGBU утрото започна с ароматно арменско кафе след което добрият приятел и гост, известния художник, Гаро Мурадян, изнесе лекция на тема "Изкуството в XXI век". След кратка пауза присъстващите опитаха от вкусните "Арменски изкушения", приготвени с много желание, умение и любов от домакините.
В 13:00 ч., младият Агоп Доланян представи "Изкуството да се творят сладки с етерични масла". Той с умение и творчество демонстрира и приготви два вида сладкиши и приятно впечатли присъстващите. Прекрасната Гаяне Шахугян ни запозна с етеричните масла и свойствата на есенциите, с тяхното използване и предназначението на различните аромати ..... В отделеното време за твореца бе появата на любимеца и приятел на всички присъстващи, Хайгашод Агасян. За радост, Хайго изпълни една весела детска песен от последния си албум.
А точно в 15:30 като светъл лъч се появи и скъпият гост, изненадата на деня....чаровната актриса Екатерина Евро, която наистина изненада всички с присъствието си, с невероятният си дух и чар....Срещата със скъпият гост бе изключително приятна и емоционална. Екатерина Евро опита арменско кафе и се запозна с творчеството на младите творци: графика Лусия Медзикян и Елизавета Ангелова, график, която показа ръчно изработените модерни украшения. 
Накрая, от името на AGBU София скъпата и специална гостенка получи скромен подарък бутилка вино, книгата "Обиколка на Армения с колело" от Рафи Юреджян и красиви цветя. 
С приятни емоции и добро настроение завърши 2-та среща на "Ден на отворените врати на AGBU София ". 
До следващата среща скъпи приятели !

 
В момента има 18 посетителя в сайта

+359 2 / 851 93 78 | 1000 София ул. "Бачо Киро" №29
2014-2016 © Copyright AGBU Sofia, Bulgaria
Уеб дизайн