Жест на щедрост и добра воля
12:13, 10-06-2010

"Парекордзаган" - София и ХОМ-София подкрепиха жест на щедрост и добра воля.

През 2009 г., по време на посещението си в София, г-жа Елизабет Хугасян, известнa художничка-живописец, живуща в Ню Йорк, бе силно развълнувана след срещите си със свои приятелки в затруднено положение.

След завръщането си в Съединените Щати, г-жа Хугасян реши да покани на обяд в дома си няколко дами, нейни приятелки, като им предложи рисувани от нея картини за продажба, с цел да се събере сума, с която да зарадва приятелки арменки в родната си България. Всички дами се отзоваха с ентусиазъм на любезната покана, като закупиха художествените произведения и направиха дарения за тази благородна кауза.

На 03 юни 2010, по време на посещението си в България, г-жа Хугасян, г-жа Соня Авакян-Бедросян - председател на AGBU-София и председателката на HOM - София -  Ели Нишанян обединиха своите усилия. Те поканиха дами в затруднено положение, като организираха за тях един ден, в който ги дариха с много радост и незабравими мигове.

След вкусния обяд в италианския ресторант "La Trattoria Italiana", в центъра на София, всички  дами посетиха офиса на AGBU, за почерпка с кафе и торта. В създалата се приятна и весела атмосфера, г-жа Хугасян връчи пликове със скромна сума на всяка от гостенките. Г-жа Соня Авакян - Бедросян от своя страна подари на всички присъстващи по-една красива роза. Председателките на AGBU-Sofia и HOM-Sofia отправиха поздрав към дамите, като им пожелаха здраве и спокойни старини. Някои от поканените не можаха да се присъстват лично на срещата, поради болест, но помощта им бе предоставена по-късно, за което те сърдечно благодариха.

В края на събитието, по-покана на г-жа Бедросян, Владо Чифлиджанов, млад български изпълнител на дудук, зарадва присъстващите гости с арменска песен. Всички бяха развълнувани от приятната музикална изненада, която ги върна обратно към спомените и арменските им корени.

Този ден беше изпълнен с радост и щастие. Щедрият жест на г-жа Хугасян и съпричастността й към болката на ближния внесоха усмивка в живота на няколко дами.

От името на АGBU-Sofia и НОМ-Sofia благодарим на г-жа Хугасян и се надяваме и други хора да последват нейния благороден и хуманен пример!

ХОМ- София и ОАБС "Парекордзаган"
2010-06-10 16:30
 
В момента има 36 посетителя в сайта

+359 2 / 851 93 78 | 1000 София ул. "Бачо Киро" №29
2014-2016 © Copyright AGBU Sofia, Bulgaria
Уеб дизайн